RSS

Ce spune despre tine semnatura ta de email?

28 Noi

Primesc zeci de emailuri zilnic de la (potentiali) parteneri, clienti, jurnalisti si amici, majoritatea in business in diverse sectoare. Si hai sa-ti spun ce observ la comunicarile lor:

– unii au setat ca, la nume, sa ne apara la From doar numele lor mic: „Ionel”. Ei nu-si dau seama cati de „Ionel” pot avea si eu si toata lista lui de sute de destinatari, neremarcandu-se cu nimic in plus fata de ceilalti Ioneli. Ca sa nu mai spun cat de neprofesionist arata sa „te recomanzi” in business doar cu prenumele… . Aici fiecare TREBUIE sa puna cel putin numele complet la From: „Ionel Popescu”

– in plus, daca e comunicare de business, ar trebui sa vrea sa-si branduiasca si numele firmei sau ocupatia in fata destinatarilor mailurilor sale. Si astfel, ar trebui ca noua, la From, sa ne apara ceva mai mult, gen „Ionel Popescu – SOFT DESIGN” sau „Ionel Popescu – Consultant vanzari”, astfel incat din prima ‘ochire” sa stim de unde e mailul respectiv si sa ni-l „pozitionam” in minte diferentiat fata de alti „Ioneli Popesti”

Bun, ca am rezolvat cu Numele, sa trecem la semnatura automata din emailurile trimise de „Ionel Popescu”.

– aici fiecare trebuie sa foloseara prilejul de a comunica informatii relevante despre el si firma lui, pe linga nume, functie, firma, telefon, email, nu uitati insa website-ul firmei (daca aveti), logo-ul firmei (daca aveti) si chiar sloganul. Toate sa fie in culorile firmei, pentru ca si emailul, ca si scrisoarea cu antet, au statut de ‘mediu de comunicare” care va reprezinta ca firma, indiferent daca vreti sau nu sau daca faceti bine sau nu ce faceti. Acestea sunt primele informatii ce se fixeaza in mintea cititorilor si le spun acestora in mod automat si subconstient „Asta e o firma serioasa” sau nu.

– Inca ceva: toata lumea din firma dvs TREBUIE sa aiba ACELASI FORMAT de semnatura electronica, nu fiecare sa fie liber sa scrie ce si cum vrea, cu ce font vrea etc. Departamentul de marketing trebuie sa dea „linia” generala de continut si design si toti trebuie sa se supuna acestei imagini unitare corporatiste.

daca angajatii vostri au in semnatura de mail sigla de LinkedIn cu link la profilul lui, e clar ca-si promovesza de fapt CV-ul in fata altor prospecti angajatori… Ceea ce nu e in interesul firmei dvs, nu? LinkedIn isi poate pune doar un freelancer. Trebuie sa aveti control asupra a ce trimit angajatii pe banii dvs.

– Unii isi pun in semnatura si un motto de genul „Nu printa acest mail, protejeaza padurile” scris chiar cu font verde. Excelent! E un mesaj ce nu face rau firmei, si care „se agata” in mintea destinatarilor, ramanand acolo ca o „samanta” care poate „da roade” in acei oameni, la nivel personal, profesional sau chiar de participare activa la actiuni civice. Il pot copia si transmite mai departe si altora, prin propria semnatura si atunci „campania virala” de pastrare a mediului merge in paralel cu comunicarile de business. Excelent!

Acum, forma semnaturii electronice uneori lasa mult de dorit: ba randurile nu sunt estetic aranjate, nealiniate cat de cat, ba scrisul e prea mic si greu de citit, ba informatiile din semnatura se insira pe prea multe randuri, aratand ca un dreptunghi lung ce ‘sta in picioare” etc

Vreti sau nu sa aflati toate astea, va preocupa imaginea dvs sau a firmei dvs, NU CONTEAZA. Conteaza doar ce vad ceilalti despre dvs. Ca si cum nu v-ar pasa daca costumul dvs nu are o maneca, dvs „va faceti bine treaba”. Nu e asa. Oamenii vad si judeca fara sa vrea. Si e pacat sa aveti servicii de buna calitate insa imagine neingrijita. In popor se spune „e o fata frumoasa, dar umbla cu hainele rupte”. Chiar vreti sa transmiteti un mesaj incomplet gandit, analizat, lucrat, mai ales CA E O COMUNICARE GRATUITA, NU VA COSTA NIMIC asa cum va costa cartile de vizita, brosurile, ofertele, plicurile, foile cu antet, agendele, calendarele etc?

In definitiv, semnatura email o faceti o singura data si bine, dar o mai puteti imbunatati pe parcurs. Acum luati-va putin timp si studiati-o comparativ cu ale altor parteneri. Apoi faceti-va ca pe o „carte de vizita” care sa va reprezinte. Profesionist, competent si atent cu imaginea, chiar de azi.

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe Noiembrie 28, 2008 în Marketing online

 

Etichete: , , , , ,

Un răspuns la „Ce spune despre tine semnatura ta de email?

  1. Kudo

    Ianuarie 18, 2010 at 3:26 pm

    Cautand pe goole am gasit articolul tau, care mi se pare foarte interesant si tratat de prea putini pana acum. Ai putea da si un exemplu de semnatura corecta? Multumesc

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: